Organisatiehulp
Dit stappenplan met tips kan goed van pas komen bij het organiseren van uw bijeenkomst, feest of evenement.
Bepaal locatie
Afhankelijk van uw wensen en aantal gasten, bepaalt u de locatie van uw feest. Geeft u thuis een feest maar is uw woonkamer te klein? Dan kunt u ervoor kiezen om een tent in de tuin te plaatsen. Kiest u voor zaalhuur? Noteer dan wat er daar al aanwezig is.
Berekening oppervlakte tent/zaal
- zitplaats = 1m² p.p.
- staanplaats = 0,5 m² p.p.
- dansruimte = 1,5 m² p.p.
- garderobe = 3 m² per 50 p.
- gang/entree = 20% van de tent/ ruimte
- bar/horeca = 4 m² bij 1 personeelslid/ 6 m² bij 2 personeelsleden
Vergunningen
Voor privé-feesten hoeft u geen vergunning aan te vragen, maar: Vindt uw feest plaats op of in een openbaar terrein? Check dan bij de Gemeente of u een vergunning nodig heeft of dat u alleen een melding hoeft te maken. Dit kan per Gemeente verschillen.
Sommige apparatuur vergt wat meer stroom. Een friteuse of magnetron bijvoorbeeld. Check dus van tevoren of er voldoende stroompunten/ vrije groepen zijn.
Hapjes/catering/buffet
Maak een lijstje met wat u op tafel wilt zetten. Zelf maken of uitbesteden aan een cateraar? Zijn er voldoende tafels aanwezig voor de hapjes of het buffet? Heeft u linnengoed, servies, bestek of warmhoudapparatuur nodig? Wat regelt eventueel een cateraar, wat regelt u zelf en wat kan de Verhuurcentrale voor u betekenen?
Dranken
Hoeveel gasten worden er verwacht. Maak een splitsing tussen volwassenen en kinderen, en eventueel (als u dat weet) wat voor soort drankjes er gedronken zullen worden. Koffie en thee? Sap en Cola? Bierdrinkers? Wijndrinkers? Cocktails of Mocktails? U weet nu hoeveel glazen u ongeveer nodig heeft. Houd er wel rekening mee dat een nieuw drankje vaak in een schoon (nieuw) kopje of glas geschonken wordt, en dat het aantal dus wel x 4 gerekend mag worden voor een feest-avond of een langere bijeenkomst of borrel.Mocht u nog vragen hebben of advies willen, neem dan gerust contact met ons op.