Organisatiehulp

Te

Heeft u aan alles gedacht? De Verhuurcentrale denkt mee!

 

Dit stappenplan met tips kan goed van pas komen bij het organiseren van uw bijeenkomst, feest of evenement.

 

Bepaal locatie

Afhankelijk van uw wensen en aantal gasten, bepaalt u de locatie van uw feest. Geeft u thuis een feest maar is uw woonkamer te klein? Dan kunt u ervoor kiezen om een tent in de tuin te plaatsen. Kiest u voor zaalhuur? Noteer dan wat er daar al aanwezig is.

 

Berekening oppervlakte tent/zaal

  • zitplaats = 1m² p.p.
  • staanplaats =  0,5 m² p.p.
  • dansruimte = 1,5 m² p.p.
  • garderobe = 3 m² per 50 p.
  • gang/entree = 20% van de tent/ ruimte
  • bar/horeca = 4 m² bij 1 personeelslid/ 6 m² bij 2 personeelsleden

 

Vergunningen

Voor privé-feesten hoeft u geen vergunning aan te vragen, maar:  Vindt uw feest plaats op of in een openbaar terrein? Check dan bij de Gemeente of u een vergunning nodig heeft of dat u alleen een melding hoeft te maken. Dit kan per Gemeente verschillen. 

 

Stroom

Sommige apparatuur vraagt wat meer stroom. Een friteuse of magnetron bijvoorbeeld. Check dus van tevoren of er voldoende stroompunten/ vrije groepen zijn.

 

Hapjes/catering/buffet

Maak een lijstje met wat u op tafel wilt zetten. Zelf maken of uitbesteden aan een cateraar? Zijn er voldoende tafels aanwezig voor de hapjes of het buffet? Heeft u linnengoed, servies, bestek of warmhoudapparatuur nodig? Wat regelt eventueel een cateraar, wat regelt u zelf en wat kan de Verhuurcentrale voor u betekenen?

 

Dranken

Hoeveel gasten worden er verwacht? Maak een splitsing tussen volwassenen en kinderen, en eventueel (als u dat weet) wat voor soort drankjes er gedronken zullen worden. Koffie en thee? Sap en Cola? Bierdrinkers? Wijndrinkers? Cocktails of Mocktails? U weet nu hoeveel glazen u ongeveer nodig heeft. Houd er wel rekening mee dat een nieuw drankje vaak in een schoon (nieuw) kopje of glas geschonken wordt, en dat het aantal dus wel x 4 gerekend mag worden voor een feest-avond of een langere bijeenkomst of borrel.

 

Heeft u vragen of heeft u advies nodig, neem dan gerust contact met ons op.